top of page

DE ARCADE

Eén week samen met andere makers experimenteren op een inspirerende locatie in Noord-Limburg.

DSC05548.jpg

Wat houdt het in?

Tijdens DE ARCADE krijgen vijftien makers uit verschillende disciplines de ruimte om gedurende een week samen te werken, te creëren, te experimenteren en te reflecteren onder leiding van een curator en een creatief producent podiumkunsten. Hierbij ligt de nadruk op het artistieke proces en het verbinden van makers. Het doel is om een vruchtbare omgeving te creëren waarin deelnemers vrij kunnen denken, maken en elkaar kunnen inspireren. 

 

Na DE ARCADE is er een presentatie, waarvan de vorm nu nog onbekend is en die pas ter plekke, gedurende de maakweek, gestalte krijgt. 

Waar en wanneer?

DE ARCADE vindt ieder jaar plaats in Noord-Limburg tijdens het voorjaar en duurt een week.

Selectie

De beoordeling van de inzendingen voor DE ARCADE geschiedt via een selectiecommissie bestaande uit twee organisatieleden van FLUJAS die gezamenlijk 1 stem hebben, en uit twee externe commissieleden die ieder 1 stem hebben.

 

Bij ieder project dat FLUJAS Collectief initieert en organiseert, kan maximaal 20% van de beschikbare plekken worden ingevuld door een maker die ook onderdeel uitmaakt van de organisatie van FLUJAS Collectief. Dit betekent dat minimaal 80% van de plekken beschikbaar is voor makers die niet deel uitmaken van de organisatie van FLUJAS.

Eerdere edities

FLUJAS DE ARCADE 2024.jpg

2024

bottom of page